Stage-ervaringen

Voor deze column wordt, door de redactie van ‘t Blaadje, elke drie weken een Milieukunde-student geïnterviewd over diens stage. Dit keer is Ilse Ubels uit het vierde jaar geïnterviewd. Ontvang jij de nieuwsbrief van Hallieu nog niet in jouw inbox? Stuur dan een mailtje naar hallieu@hvhl.nl!

Ik heb mijn projectstage in periode 1 en 2 van het vierde jaar gedaan, bij het bedrijf NICE. Dit staat voor Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie en bevind zich in Meppel (Drenthe). Het is een organisatie die bedrijven en overheden helpt met het opdoen van nieuwe kennis over de ciruclaire economie, zodat ze de transitie naar een circulaire economie kunnen maken. NICE werkt met veel studenten en zet hun jonge talent in bij circulaire vraagstukken. 

Bij NICE krijg je één hoofdopdracht, waar je samen met de andere stagairs aan werkt, en daarin ook je eigen toegespitste opdracht die onder deze hoofdopdracht valt. Ik heb een opdracht gedaan voor de gemeente Meppel. Ze willen de meest circulaire buitendienst van Nederland krijgen, maar weten nog niet hoe ze dat kunnen doen. Ik heb voor hun de Circulariteitsmeter gemaakt. Het is een ladder gebasseerd op het 10R-model waaraan er precies aflezen kan worden waar de buitendienst op dit moment staat en welke stappen er nog gezet kunnen worden om nog circulairder te worden. Verder heb ik de andere stagairs uit mijn groepje ook veel geholpen en organiseerde stagairs buiten mijn groepje ook workshops of presentaties waaraan ik deelnam.  

Ik vond het leuk dat de opdrachtgever zo enthousiast was over mijn product en dat ik ook best veel vrijheid kreeg wat ik uitvoerde. Het nadeel was dat ik tijdens mijn stage alleen maar online heb gewerkt, vanwege de coronapandemie. NICE probeerde zo veel mogelijk dingen te organiseren, maar op een gegeven moment waren er niet heel veel mensen meer betrokken. 

Heb je meer vragen over deze stage? Dan kan je me mailen via ilse.ubels@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.