Lezing: Klimaatmaatregelen, waarom eigenlijk? Door Johan Sliggers

Op maandag 14 maart om 14:00 uur gaat Johan Sliggers in lokaal F1.12 een lezing geven over het onderwerp: “Klimaatmaatregelen, waarom eigenlijk?” Johan Sliggers werkte 33 jaar bij het milieuministerie, waarvan 20 jaar als Themacoördinator Verzuring en Grootschalige luchtverontreiniging. Hij heeft voor Nederland onderhandeld in Genève (UN) en Brussel (EU) bij afspraken over het terugdringen van luchtverontreiniging. Hij ziet klimaatverandering als een verslavingsprobleem en onderscheidt hierin vijf stadia. Deze stadia zijn: De Ontkenning, De Verslaving, Het Afkicken, De Achterblijvers en De Voorlopers.

Wil je graag meer weten over de werkzaamheden die Johan heeft verricht en ben je benieuwd naar de inhoud van de vijf stadia op het gebied van klimaatverandering? Meld je dan aan via het onderstaande aanmeldformulier! Voor deze lezing worden geen kosten gevraagd. Vol = Vol.  (Mocht je onverwachts niet meer kunnen vergeet je dan niet af te melden door een mailtje te sturen naar activiteitencommissie.halieu@hvhl.nl)

Mocht je geïnteresseerd zijn door de verhalen van Johan dan kan na afloop van de lezing het boek “Geen spoor zonder Dwarsliggers” aangeschaft worden. De laatste exemplaren zijn verkrijgbaar voor €10,-.

Over het boek “Geen spoor zonder Dwarsliggers”

De laatste 13 jaar tot aan zijn pensionering was Johan Sliggers vaste columnist van het Tijdschrift Milieu van de Vereniging voor Milieuprofessionals (VVM). De meer dan 100 columns, onder pseudoniem geschreven, zijn gebundeld in het boek ‘Geen spoor zonder Dwarsliggers’. De hoofdredacteur van Het Tijdschrift Milieu: “Het boek vormt voor studenten en historici een rijke schat aan informatie om zich te verdiepen in de hoogte- en dieptepunten van het Nederlandse milieubeleid van de afgelopen 12,5 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.