Hoe bereid ik me voor op een sollicitatie in het Engels?

Als je gaat solliciteren bij een bedrijf dat internationaal actief is kun je er op rekenen dat de sollicitatie in het Engels is. Een skype sollicitatie met een marketing manager in New York, vanuit je zolderkamer in Amsterdam. Daar kijkt niemand meer van op. Toch is dit niet voor iedereen even makkelijk. Daarom leg ik in deze blog uit hoe je alles uit jouw internationale sollicitatie kan halen als Engels niet jouw moedertaal is.

Deze blog werd geschreven door Daphne Maczolleck van Young Capital  -Vacatures voor studenten, starters en young professionals.

Wees startklaar voor jouw volgende sollicitatie

Omdat recruiters en bedrijven constant op zoek zijn naar nieuwe werknemers is het cruciaal om een Engels cv en motivatiebrief klaar te hebben liggen. Het zou namelijk zonde zijn als je jouw droombaan misloopt omdat de recruiter jouw motivatie niet kon lezen.

Toch vinden veel mensen het teveel moeite kosten om hun cv te vertalen en een motivatiebrief in het engels te schrijven. Zeker als deze nog nagekeken moet worden door iemand die de taal goed beheerst. Maar met de toenemende Engelstalige vacatures is een Engels cv iets wat je vaker zal gebruiken.

Doe onderzoek naar culturele verschillen

Als je solliciteert op een baan in het buitenland is het belangrijk om onderzoek te doen naar de gewoontes van het land. In sommige landen zijn er andere gebruiken als het op solliciteren aankomt dan in Nederland. Doe hier dus onderzoek naar om te voorkomen dat je wordt afgewezen op een formaliteit.

Oefen met vaktermen

Als je solliciteert in een branche waar veel gebruik wordt gemaakt van vaktermen is het goed om deze termen van te voren op te zoeken. Zo kom je niet voor het blok te staan tijdens het sollicitatiegesprek als er Engelse vaktermen worden gebruikt. Daarnaast kun je de vaktermen ook opnemen in jouw motivatiebrief en cv om te laten zien dat je de vaktaal beheerst.

‘Netflix & job interviews’

Een goede manier om bezig te zijn met uitspraak en zinsbouw is het kijken van Engelse series en films. Op deze wijze ben je op een leuke manier bezig met de taal en vergroot je automatisch jouw Engelse woordenschat. Dit kan je helpen bij het schrijven van jouw Engelse cv en motivatiebrief, maar ook tijdens het sollicitatiegesprek zelf.

Na het volgen van deze tips kun je vol vertrouwen reageren op Engelstalige vacatures!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.