Sponsorbericht: Traineeship Duurzame Ontwikkeling

Heb jij wel eens nagedacht over hoe de straat eruit ziet waar je woont? En je wijk? En het dorp of de stad? Hoeveel groen, hoeveel winkels en hoeveel woningen zijn er? Wat wordt er gedaan aan duurzaamheid en hoe is het geregeld met verkeer? Dit zijn allemaal vragen waar je mee aan de slag gaat als je trainee bij Xstate wordt.

Daarnaast verandert er veel in Nederland: het aantal mensen dat in de stad woont, zal de komende jaren sterk toenemen, terwijl het platteland leegloopt. Daarnaast heeft ook klimaatverandering een grote impact op de leefomgeving. Gelukkig barsten veel gemeenten van de duurzame ambities en werken steeds meer bedrijven en bewoners aan een duurzame, groene toekomst.

Dus ben jij creatief? Lijkt het je leuk om onderzoek te doen naar hoe je jouw buurt kunt verbeteren en je ideeën te presenteren met (digitale)tekeningen en maquettes? Ben je sociaal en vind je het leuk om samen te werken? Dan is het traineeship Duurzame Ontwikkeling, dat wordt gegeven aan de Bestuursacademie Nederland, de perfecte vervolgstap om je te ontwikkelen tot specialist in het ruimtelijke domein!


Bestuursacademie in het kort

De Bestuursacademie Nederland is dé opleider voor het openbaar bestuur!
Samen met Xstate bouwt de Bestuursacademie Nederland mee aan de veranderingen en professionalisering van de publieke sector. We richten ons zowel op de ontwikkeling van mensen als organisaties binnen het openbaar bestuur. Via een compleet vakinhoudelijk ontwikkelpakket i.c.m. persoonlijke ontwikkeling word je opgeleid tot dé jonge ambtenaar van morgen.


Wat ga jij tijdens het traineeship Duurzame Ontwikkeling doen?

Tijdens het traineeship Duurzame Ontwikkeling leer je welke juridische en planologische middelen je in de praktijk nodig hebt om het ruimtelijk beleid vorm te geven. Je bent op de hoogte van alle relevante wetten en regels en weet die op de juiste manier in je werkpraktijk te gebruiken. Daarnaast ken je de systematiek van de Wet ruimtelijke ordening en de Wabo en de onderlinge samenhang. Bovendien kun je daarmee in de dagelijkse praktijk omgaan. Ook wordt er aandacht geschonken aan het totale omgevingsrecht, waardoor je een volledig overzicht krijgt van dit nieuwe werkveld.

Je gaat o.a. aan de slag met de volgende projecten; het creëren van aardgas vrije wijken, energietransitie, klimaatadaptatie, draagvlak creëren onder burgers of andere onderwerpen op het gebied van ruimtelijke ordening en duurzaamheid. Werkzaamheden kunnen dan bestaan uit het opstellen, schrijven en/of uitvoeren van beleid of het maken van een stakeholdersanalyse.


Wat krijg je van ons?

 • Uitdagende baan met een aantrekkelijk salaris o.b.v. 36 uur per week;
 • Reiskostenvergoeding, pensioen en vakantiegeld;
 • Vakinhoudelijke opleiding ‘Duurzame Ontwikkeling’, verzorgt door de Bestuursacademie Nederland;
 • Toegang tot de Online Academy met ruim 350 trainingen;
 • E-learning programma’s Hoe werkt de gemeente, AWB en het Omgevingsrecht;
 • Direct een vast contract, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de toekomst!
 • Vaste coach die je helpt voor, tijdens en na het traineeship;
 • Interessante bedrijfsbezoeken en gastcolleges van mensen uit de praktijk;
 • Leuke Xstate feestjes en uitjes.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt recentelijk minimaal een hbo-opleiding afgerond in de richting van Ruimtelijke Ontwikkeling, Milieukunde, Bouwkunde, Vastgoed, (technische) Planologie, management van de leefomgeving of soortgelijk;
 • Je weet mensen te overtuigen en mee te nemen in jouw plannen;
 • Je bent communicatief vaardig, out-of-the-box denkend, enthousiast en analytisch onderlegd;
 • Je hebt affiniteit met de (semi-)overheid en met duurzaamheid.

Over Xstate

Wij zijn dé specialist op het gebied van duurzaamheid. Onze trainees en professionals leveren een bijdrage aan het creëren van een duurzame leefomgeving.

De CO2 uitstoot moet in Nederland in 2030 gehalveerd zijn. Door trainees en professionals in te zetten op uiteenlopende opdrachten richting o.a. energietransitie, klimaatadaptatie en verduurzaming werken wij mee aan Nederland een stukje duurzamer te maken. Want een beter begin, begint bij je zelf!


Interesse in het traineeship Duurzame Ontwikkeling?

Heb jij interesse in het traineeship Duurzame Ontwikkeling? Solliciteer dan snel of neem contact op met Amin Aabis via 06 50 50 33 53.

Wij zoeken duurzaam talent door heel het land! Hier vind je al onze vacatures!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.